Uus majanduskasvu number tõi miinuse

Tarvo Vaarmets 10. juuni 2008, 00:00

Tallinna börsil alustati uut nädalat kerge langusega - indeks viidi 596,76 punktini. Põhjust tuleks siin otsida niigi väikese esialgse majanduskasvu korrigeerimisest pea olematuks. Kuna Tallinna börsi ettevõtete käivetest teenitakse suur osa koduturult, siis üldine majanduse jahtumine jätab nende tulemusele ka otsese jälje. Lisaks annab kõige napim majanduskasv (0,1%) tugeva signaali miinusesse langemise reaalsest võimalikkusest.

Teiselt poolt on Tallinna börsi aktsiate hinnad viimase poole aasta jooksul tugevalt alla müüdud. See aitab turgu enam-vähem vee peal hoida ja võib uskuda, et just seepärast ei minda kaasa ka taoliste paanikamüükidega, nagu toimus reedel USA turgudel. Paljude üksikaktsiate puhul tulenevad suured liikumised teatavasti vähesest likviidsusest.

Päeva suurim käive kaubeldi taas Eesti Telekomi aktsiatega - üheksa miljoni krooniga müüdi väärtpaber 0,83% allapoole. Viimaste aegade valguses tabas korralik tehingute sadu ka Olympic EG aktsiat, mille hind nüliti üle viie miljoni kroonise käibega pea protsendi jagu madalamaks. Kasiinokontsern teenib veidi vähem kui kolmandiku oma müügituludest Eestist.

Kogu börsi peale oli ka kolm tõusjat - Baltika ja Merko aktsia lisasid oma hinnale veidi üle kahe protsendi, Tallinna Vee väärtpaber kerkis aga 0,42%.

Seega juba kuid kestnud vindumine ja vaikselt allapoole liikumine jätkub endiselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing