Tarvo Vaarmets • 9. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Uus majanduskasvu number tõi miinuse

Tallinna börsil alustati uut nädalat kerge langusega - indeks viidi 596,76 punktini. Põhjust tuleks siin otsida niigi väikese esialgse majanduskasvu korrigeerimisest pea olematuks. Kuna Tallinna börsi ettevõtete käivetest teenitakse suur osa koduturult, siis üldine majanduse jahtumine jätab nende tulemusele ka otsese jälje. Lisaks annab kõige napim majanduskasv (0,1%) tugeva signaali miinusesse langemise reaalsest võimalikkusest.

Teiselt poolt on Tallinna börsi aktsiate hinnad viimase poole aasta jooksul tugevalt alla müüdud. See aitab turgu enam-vähem vee peal hoida ja võib uskuda, et just seepärast ei minda kaasa ka taoliste paanikamüükidega, nagu toimus reedel USA turgudel. Paljude üksikaktsiate puhul tulenevad suured liikumised teatavasti vähesest likviidsusest.

Päeva suurim käive kaubeldi taas Eesti Telekomi aktsiatega - üheksa miljoni krooniga müüdi väärtpaber 0,83% allapoole. Viimaste aegade valguses tabas korralik tehingute sadu ka Olympic EG aktsiat, mille hind nüliti üle viie miljoni kroonise käibega pea protsendi jagu madalamaks. Kasiinokontsern teenib veidi vähem kui kolmandiku oma müügituludest Eestist.

Kogu börsi peale oli ka kolm tõusjat - Baltika ja Merko aktsia lisasid oma hinnale veidi üle kahe protsendi, Tallinna Vee väärtpaber kerkis aga 0,42%.

Seega juba kuid kestnud vindumine ja vaikselt allapoole liikumine jätkub endiselt.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt