Enammakstud avansilise tulumaksu saab tagasi

10. juuni 2008, 16:28

Ernst Youngi juhtiv maksukonsultant
Hedi Wahtramäe ütles tänasel Äripäeva maksuseminaril, et enammakstud avansilise
tulumaksu saab maksu- ja tolliametilt tagasi taotleda.

Kui avansilised maksed ületavad tulumaksusummat, on neid võimalik tagasi taotleda," rääkis Wahtramäe. "Maksuamet oma traditsioonilise 30 päeva jooksul peab taotluse läbi vaatama ja summa tagastama. Avansilise tulumaksuga ei saa genereerida lõputut ettemaksu."

Wahtramäe lisas, et väga selgeid kriteeriume ei ole, millal võib maksuamet avansilisi makseid vähendada.

"Suured rahvusvahelised kontsernid läksid väga tigedaks, kui avansilisest tulumaksust kuulsid. Avansilise tulumaksu vähendamise võimaluse peale nad natuke leebusid," sõnas konsultant ja pani kuulajatele südamele, et avansilise makse vähendamise taotlust tuleb veenvalt põhjendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 19:11
Otsi:

Ava täpsem otsing