Turbaväljadel on tuli neelanud 455 hektarit

10. juuni 2008, 09:42

Eile puhkes tulekahju Ida-Virumaal
Illuka vallas Puhatu rabas ASi Tootsi Turvas turbatootmisväljadel.

Kella 18.00 seisuga oli põlenguala hinnanguliselt 200 hektarit. Tugeva tuule mõjul levis tuli väga kiiresti edasi. Kella 23.00 ajal võimaldas suitsu vähenemine turbarabal aktiivset põlenguala täpsustada ning GPS-seadmetega sooritatud mõõtmise tulemusel selgus selle pindalaks 455 hektarit, teatas päästeamet.

Kustutustööde organiseerimist raskendas sündmuskohal nii tugev tuul kui ka mööda maismaad ligipääsu puudumine. Kohapeal moodustati staap. Kustutustööd käivad põhja- ja lõunalõigul. Päästjatele lisaks abistavad kustutustöödel 15 AS Tootsi Turvas töötajat ning 18 inimest kaitseliidust. Lähim küla jääb 20 kilomeetri kaugusel ning otsene tuleoht elumajadele puudub. Põlengukohalt leviva suitsu eest on inimesi hoiatatud. Kustutustööd jätkuvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 14:06
Otsi:

Ava täpsem otsing