Teadlane: EURO 2008 tulemused mõjutavad aktsiaturge

11. juuni 2008, 17:36

Oslo Majanduskolledži teadlane Øyvind Norli
väidab, et EURO 2008 tulemused mõjutavad aktsiaturge.

Kolledži teadlased uurisid maailmameistrivõistluste, Euroopa meistrivõistluste, Lõuna-Ameerika ja Aasia meistrivõistluste tulemusi aastatel 1973 kuni 2004. Kui mõni riik kaotas olulise jalgpallimatš, siis järgmisel päeval oli aktsiaturu indeks ebastabiilne, kuna mängu tulemus on mõjutanud ostjaid ja müüjaid negatiivselt. Kui aga riik võidab, siis on indeks stabiilne, kirjutas epn.dk.

Eriti mõjutavad jalgpalli tulemused Lõuna-Euroopa riike, näiteks kui Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania, Türgi või Portugal peaksid EURO 2008 välja langema enne veerandfinaali, siis võib oodata indeksite kukkumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2008, 17:33
Otsi:

Ava täpsem otsing