Kolme aasta pikim langusseeria

Tarvo Vaarmets 12. juuni 2008, 00:00

Euroopa aktsiaturud on viimased kuus päeva järjest üksmeelselt alla liikunud, kuna maad on võtnud mure jaheneva majanduse ja kõrgema inflatsiooni negatiivse mõju pärast ettevõtete kasumitele. Nii pikalt pole Euroopa börsid järjest kukkunud juba kolm aastat.

Royal Bank of Scotland teatas, et järgmise viieteistkümne kuu jooksul tuleb vastu võtta rohkem halbu kui häid uudiseid. Selle peale prantsatas aktsia aga pea viis protsenti madalamale.

Ühendkuningriigi suurehitaja Barratt Developments juhtis ehitajate ja Next jaemüüjate allakäiku, kuna analüütikud soovitasid nimetatud aktsiaid müüa. Rõivaketi Next aktsia kaotas 9,3% ja murdis läbi ka 1000 pennist. Eluasemete ehitaja Barratti aktsia hinnast lõigati aga koguni 22% vähemaks.

"Väljavaade Ühendkuningriigi tarbija jaoks on üsna kohutav," kirjutas Citigroupi analüütik Richard Edwards oma analüüsis. "Me usume nüüd, et selle brutaalse languse tipp saabub järgmisel aastal," lisas ta. Euroopa börsiliikumisi peegeldav Dow Jones Stoxx 600 Index oli õhtupoolikuks kukkunud üle ühe protsendi ehk 301,82 punkti tasemele. ING Groep alandas kõrgemate laenukulude kasumeid nülgiva mõju tõttu Europe's Stoxx 600 aastalõpu prognoosi 310 punktile.

"Inimesed on inflatsiooni tõttu närvilised," leidis New Star Asset Managementi fondijuht Edward Collins. "Vähem on muret kasumite ja rohkem üldmajanduse pärast," sõnas ta.

Kui Aasia näitas eile valdavalt tõusu, siis USA indeksid võtsid eeskuju pigem Euroopast ja avanesid üsna korralikus miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing