Anne Oja • 11. juuni 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Reinsalu plaanib Muuga sadama külje alla äriparki

Muuga sadamast vaid 800 meetri kaugusele jäävat kompleksi arendab AS Maardu Katlamaja, mis kuulub ASile KC Kinnisvara. Viimase aktsionärideks on Reinsalule kuuluv AS KC Grupp ja OÜ H2 Invest. Aripaev.ee on varem kirjutanud, et endine kasiinoärimees Margus Reinsalu ajab praegu Eesti kõrval kinnisvaraäri ka Marokos.

KC Kinnisvara juhatuse liige Herki Hollak rääkis aripaev.ee-le, et plaanide kohaselt kerkivad Lao tänavale äri-, tootmis- ja laohooned. "Sihtgrupiks on ettevõtted, kes vajavad maad sadama ja oluliste transpordisõlmede läheduses," ütles Hollak.

Hollaku sõnul on investeeringute kogumahtu praegu veel raske öelda, kuna teede ja tehnovõrkude täpset maksumust pole teada. "Hinnanguliselt jääb maksumus vahemikku 40-60 miljonit krooni," ütles Hollak. Raha tuleb omavahenditest ja ka laenudest, kui pangad investeerimishetke kättejõudmisel veel laenu annavad, märkis ta.

Colliers Internationali andmetel ehitatakse Muuga sadama väravasse üht Balti riikide suurimat äriparki. Põhjaranna äripargi ehitus algab tänavu ja krundid on juba müügis. Äripargi omanikuks on iirlastele kuuluv ettevõte Keltic Global Estonia OÜ.

Hollak tunnistas, et konkurents piirkonnas on tihe. Lisaks Põhjaranna äripargile ja mitmetele pisematele tegijatele tuleb KC Kinnisvara tütarfirma projektil rinda pista Muuga tööstuspargiga, mida arendab Tallinna Sadam. "Seal on otsene raudteeühendus ja sadama soosiv hinnapoliitika," rääkis Hollak.

Muugale äriparki arendava Mergo Holdingu juhatuse liige Andrus Piir ütles, et tõenäoliselt lükkub kavandatavate äriparkide müük siiski järgmisse majandusbuumi.

"Korterite müügiga ei saa ärikinnisvara müüki üldse võrrelda, kuid ütleme nii, et hinnad ei ole tükk aega tõusnud. Kõik püüavad olla paindlikud ja hinnad on väheke stabiliseerunud," rääkis seitse aastat tehnoparke arendanud Piir. Mergo Holdingu Muuga äripark ei konkureeri Piiri sõnul transiidile orienteeritud äriparkidega, kuna asub sadamast 5 kilomeetri kaugusel.

Mergo Holdingu Muuga äripargi praegu müügis olevas osas on omanikku vahetanud neli maatükki. Kruntide hinnad jäävad 5 ja 10 miljoni krooni vahele.

Mergo Holdingu suurimad äripargid asuvad Tänassilmas ja Vaidal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt