Üks küsimus: Mida peaksid börsifirmad tegema, et edetabelis paremaid kohti saada?

Villu Zirnask, finantsajakirjanik

Börsiettevõtted peaksid pöörama palju tähelepanu investorsuhetele. Ettevõtte usaldusväärsust näitab nende finantsaruannete kättesaadavus ja põhjalikkus.

Samuti on börsettevõtete puhul oluline ka arvestamine vähemusaktsionäridega, kes samuti tahavad ettevõtte kohta kõike teada saada.

Heldur Meerits, Eesti Investorite Liidu juhatuse liige

Ettevõte peab väga hästi vastama uuringukriteeriumitele, kõrvalt vaadates on esikolmiku ettevõtted stabiilsed ja hästi juhitud ja kenasti edasi arenenud firmad. Ettevõte, mis tahab paremat positsiooni, peaks olema rahulikult, stabiilselt ja kindlalt juhitud.

Kristjan Lepik, tarkinvestor.ee omanik

Selliste tulemuste puhul on oluline ka ettevõtte ajalugu. Uuematel börsiettevõtetel oleks sellist saavutada keerukas, kui nad just midagi erilist ei tee. Kui Hansapank oleks veel börsil, kandideeriks ta esimestele kohtadele. Hea retsept on läänelike tavade järgi korralikult äri teha ja omaette roll oleks ka korralikel pikaajalistel tulemustel. Lühiajalist retsepti ei olegi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum