Kontoris suremise eest makstakse miljardeid

12. juuni 2008, 11:16

Et lahkunu tööd vääriliselt tunnustada ning
perekonnaliikmeid raskel ajal toetada, maksavad WSJ andmetel suuremad asutused
kontoris hinge heitnu nimel välja hingematvaid summasid, küündides kohati mitme
miljardi kroonini.

LHV analüütik Erko Rebane kirjutab finantsportaalis, et kuldseteks kirstudeks tituleeritud nö vallandamistasud eksisteerinud juba pikka aega, olles lihtsalt siiani jäänud osavalt peidetuks finantsaruannete ridade vahele. Ta viitab, et 18 kuud tagasi vastu võetud seadus kohustas ettevõtteid eristama summasid, mida juhtivatele töötajatele makstakse teatud sündmuste asetleidmisel. Rebane kirjutab, et ettevõtted kasutavad maksupakette ühe vahendina takistada tippjuhtide lahkumist.

“Aga kui tegevjuht on surnud, ei saa teda enam ju kinni hoida,” argumenteerib palgakonsultant Steven Hall. Tema sõnul on surmasoodustused tekitanud tugevat vastuseisu eriti viimasel ajal, kui aktsionäridele jääb suure tšeki väljakirjutamine arusaamatuks, sest juhtiva positsiooni eest makstakse neile niigi hästi palka.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2008, 11:13
Otsi:

Ava täpsem otsing