Mis on ühist eestlastel ja korealastel?

Mariliis Pinn 12. juuni 2008, 19:49

Wired küsis, miks eestlased ja
lõuna-korealased armastavad mobiiltelefone, arvuteid ja internetti?

Vastus ei ole anekdootlikult naljakas vaid selle leiab Cambridge antropoloogia doktori Dawn Nafuse Intelile tehtud uurimusest.

Teaduri meeskond koostas uurimuse põhjal Inteli tehnoloogia ainevahetuse indeksi, mis näitab, milliste riikide tehnoloogia kasutusele võtt ületab või jääb alla riigi jõukuse tasemele. Kaardil on kiired tehnoloogiate kasutusele võtjad eredates toonides ja aeglased hallid.

Nafus loodab murda praegusi äriparadigmasid, et mis riigid on valmis ja milliste tehnoloogiate jaoks nad valmis on. „Meie kart loob uue vaate turgudest, me ei keskendu enam arenenud ja arenevatele turgudele,“ sõnas ta.

Nafuse teadurite meeskond tuvastas, et nii Eestis kui ka Lõuna-Koreas on erksad valitsused, tugevad sotsiaalsed võrgud ja hiljuti toimusid ajaloos murrangulised sündmused nagu kommunismi lõpp ja Korea sõda. „Kui on selge moment ajaloos, mida inimesed soovivad seljataha jätta, mis võib aidata uusi tehnoloogiad omaks võta,“ selgitas doktor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2008, 19:46
Otsi:

Ava täpsem otsing