Reform: tuleb k-korterite teine laine

12. juuni 2008, 12:27

Reformierakond on vastu täna
Tallinna volikogus arutlusele tulevale eelnõule „Tallinna teine
elamuehitusprogramm“, mille kohaselt ehitatakse linna töötajatele ligi miljardi
krooni eest uusi munitsipaalkortereid.

Ilma põhjalike uuringuteta ja mõistetavate seletusteta valminud elamuehituprogrammi on ka abilinnapea Eha Võrk nimetanud küsitavaks, sest esialgu ehitatakse lihtsalt pilootprojektina sada korterit, teatasid reformierakondlased.

„Ehitame linna rahade eest 100 korterit ja siis vaatame, kas neid vaja läheb,” ei jõua linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer ära imestada. „See katsetus maksab linnale umbes 80 miljonit krooni. Võrdlusena olgu öeldud, et selle raha eest saaks linna juurde ehitada 3 uut lasteaeda.“

Holsmeri sõnul loovad linna uued korterit ka uut ebaõiglust. „Keegi valitu saab korteri soodustingimustel üürida ja keegi jääb ilma, üks saab erastada, teine ei saa,” kirjeldab ta tulevikku.

Reformierakond ootab linnalt märksa pakilisemate investeeringute tegemist. „Selle asemel, et tegeleda linna võtmeristmike - Haabersti liiklussõlme, Ülemiste ristmiku ning Põhjaväila välja ehitamisega, leevendada lasteaiajärjekordi ning ehitada uusi lasteaedu, plaanib Keskerakond algatada miljard krooni maksva ning uut ebaõiglust tekitavate k-korterite ehituse.”

Reformierakonna fraktsioon teeb linnavalitsusele ettepaneku elamuehitusprogrammi eelnõu volikogu istungilt tagasi võtta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2009, 17:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing