United Motors avas eile 100miljonilise BMW keskuse

Hille Tressum 13. juuni 2008, 00:00

BMWsid maaletooval United Motorsil on nüüd pealinna piirkonnas kaks esindust, üks Haabersti ringtee lähedal, teine Tartu maantee ääres, mõni kilomeeter linnast väljas. Lisaks salongile on uues keskuses remonditöökoda, millesse investeeriti 15 miljonit krooni.

Värske United Motorsi Peetri keskuse juht Ants Kanter usub, et BMW fännid leiavad tee ka uude keskusesse. "BMW klient ei sõida trolliga. Kui auto tuuakse keskusesse, tuleb tavaliselt abikaasa või töökaaslane inimesele järele või siis tellib klient takso," põhjendas ta, miks BMW omanik peaks oma auto just Peetri keskusesse hooldusesse tooma.

Langevat automüügiturgu Kanter ei karda, tuues suurema sissetulekuallikana välja just remonditööd.

Toyotasid ja Lexuseid müüva Elke Auto tegevdirektori Valdik Uski sõnul tasub mitme keskuse pidamine end kindlasti ära. "Ma ei oska siin BMW kohta kommenteerida, aga kindlasti tasub mitmesse keskusesse investeerimine ennast ära," ütles Uski.

Toyotal on Tallinnas kolm keskust ning uut keskust ehitatakse Tartusse.

Ka Saksa Auto juhatuse liige Jussi Pärnpuu tunnistas, et ka nemad mõlgutavad uue keskuse ehitamise mõtteid.

"Ehitame ka, küll väheke odavama. Veel sellest täpselt rääkida ei saa, kuid mõtted käivad," lisas ta.

Väheneva automüügi kohta ütles Pärnupuu, et 7protsendiline langus viimase kolme aasta umbes 70protsendilise kasvu kõrval ei ole traagiline. "Täna ei lähe, homme läheb," märkis ta.

Premium Motors Grupp ASi nõukogu esimees Jürgen Vester ütles, et neile jääb praegune salong kitsaks ja seoses sellega ehitatakse uut, kolme müügikorrusega autokeskust. "Investeering on 57 miljoni kanti," ütles Vester, lisades, et teist keskust ei ole väiksele Eesti turule plaanis ehitada.

Vilniuses avatakse Premium Motorsi uus keskus tuleval nädalal.

"Kuna omame teatud automarkide ainuesindusõigust lisaks Baltimaadele ka Soomes ja Rootsis, siis on 2009. aastal plaan laieneda oma keskustega ka sinna," märkis Vester.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing