Katre Pilvinski • 12. juuni 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Wallenbergid ostsid inkassohiiu

Ettevõtte väärtus on 1,16 miljardit eurot (18 miljardit krooni). Investor AB sõlmis samal ajal partnerluslepingu varasema enamusaktsionäriga Altor Equity Partners, kelle omandusse jääb 50% äriühingu aktsiatest.

"Lindorff sobib Investorile suurepäraselt oma tugeva turuosaga atraktiivse aluspõhjaga majandussektoris. Koos Altoriga loodame aidata kaasa Lindorffi kasvule ja laienemisele selle järgmisel arenguetapil," ütles Investor AB ettevõtete tegevusse investeerimise osakonna juhataja Lennart Johansson.

"Altor on olnud enamusaktsionär ja töötanud koos Lindorffi juhtkonnaga peaaegu viis aastat," selgitas Lindorffi juhatuse esimees ja ettevõtte Altor Equity Partners osanik Hugo Maurstad. "Lindorffil on praegu hea positsioon Euroopa krediidikahjude kasvu ning konsolideerumise ja geograafilise laienemise kasutamiseks. Oleme otsinud partnerit, kes toetaks meid Lindorffi arengu järgmisel etapil. Investor toob kaasa pädevuse, võrgustiku ja usaldusväärsuse."

Lindorffi tegevdirektor Urs Baumann lisas, et uue investori abiga saab firma jätkuvalt kasvada. Ettevõtte eesmärk on saada maailmaklassi kuuluvaks teenusepakkujaks debitoorsete võlgade haldamisel.

Intrum Justitia tegevjuht Ivar Tammemäe ütles, et inkassofirmadel on praegu kiired ajad, mida ühest küljest mõjutab krediidiandjate arvu kasv ning teisest küljest jahtunud majandus.

Tammemäe kommenteeris Investor AB krediidihaldusfirma Lindorffi 50% aktsiate omandamist, et ta küll ei tea, kes on Investor AB taga, kuid tema arvates ei muuda see Eesti krediidihaldusturul ning Intrum Justitia töös midagi.

Inkassofirmade igapäevatööde telgitagust valgustades ütles Tammemäe, et nii, nagu aasta-aastalt kasvab tarbimislaenude turg, kasvab ka võlgnike hulk. "Inimesed hindavad oma kohustusi teistmoodi. Kui aga vahendeid napib, tuleb prioriteedid paika panna," sõnas ta.

"Võlgade kättesaamine pole väga hull," märkis tegevjuht, kuid tõdes, et probleeme tekitavad kinnisvaraga tegelevad väikeettevõtted, mis aetakse pankrotti ning siis on võimatu võlga kätte saada.

"Pankrotiuuringu järgi on meil üks ehitusettevõtte pankrot nädala kohta. See mõjutab kõiki valdkondi ja ettevõtteid," rääkis Tammemäe.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt