Aav: toll peab muutuma efektiivseks

Mariliis Pinn 13. juuni 2008, 19:43

Tänasel tollinäituse avaüritusel Narva
linnuses rõhutas maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav, et majandustsükli
madalfaas ja muutuvad olud maailmakaubanduses annavad tõuke ka muutusteks tolli
töös.

Aav avaldas arvamust, et kontrolli piiripunktides võimaldaks efektiivsemaks muuta dokumentide kontrolli koondamine ühe ametiasutuse kätte, teatas amet. “Aitaks ju idee korraldada kaubavedajate piiriületus selliselt, et nii kaubadokumentide kui ka isikudokumentide kontroll toimuks üheaegselt ja ühe ametkonna poolt, tänast töökorraldust veelgi paremaks muuta. Vabanevat inimressurssi saaks aga kasutada muude oluliste sisejulgeolekut tagavate ülesannete täitmisel,” rõhutas Aav.

Aava sõnul on tehnoloogia areng seadnud uued nõudmised ning ootused tolliteenustele. Aastaks 2012 peab tollivormistus Euroopa Liidus muutuma 100% elektrooniliseks. Eestis võeti juba 2006. aastal kasutusele tolliinfosüsteemi COMPLEX, mis võimaldas tõsta elektrooniliste tollideklaratsioonide osatähtsust seniselt 50%lt 95%le.

Euroopa Tolliliidu 40. aastapäevale pühendatud tollinäitusel Narva muuseumis on võimalik tutvuda Eesti tolli ajaloo, sümboolika ja tööga. Näitus jääb avatuks 8. septembrini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 19:40
Otsi:

Ava täpsem otsing