Millal on kasulik automootor seisata?

13. juuni 2008, 12:10

Töötava mootoriga seisev auto ei kuluta
mitte ainult asjatult bensiini ja raha, vaid toodab ka olulisel määral
kasvuhoonegaase.

Kuigi töötava mootoriga seisvad autod ei ole loomulikult kõige hullemad kasvuhoonegaaside tekitajad, on siin tegemist asjaga, mida on lihtne muuta ning mis toob inimestele ka otseselt kasu, kirjutas Green Daily.

Töötava mootoriga paigal seistes kulutatakse ekspertide hinnangul neli protsenti kogu autole kuluvast bensiinist. Seega hoiaks süüte väljakeeramine kahtlemata raha kokku, eriti praeguste kütusehindade juures. Kui pika ootamise juures tasuks siis mootori väljalülitamine juba ära?

Teadlased on välja arvutanud, et kui seisak kestab rohkem kui 30 sekundit, tasub mootori väljalülitamine juba ära. Selge on see, et ilmselt ei saa sellist kokkuhoidu rakendada ristmikel seistes, kuid rongi möödumist oodates või lapsele kooli järgi minnes tasuks mootori väljalülitamist tõsiselt kaaluda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2008, 11:47
Otsi:

Ava täpsem otsing