Presidendi kantselei lükkab Eesti Päevalehe väiteid ümber

Hille Tressum 13. juuni 2008, 12:46

Vabariigi presidendi kantselei lükkab
tõendite täieliku puudumise tõttu ümber Eesti Päevalehes ilmunud väite, nagu
oleks kaitseväeluure ohvitserid tundnud “ebaharilikult agarat huvi Toomas
Hendrik Ilvese vastu”, mistõttu on täiesti alusetu ka väita, et president Toomas
Hendrik Ilves kuulub nende inimeste hulka, kelle suhtes kaitseväeluure teostas
ebaseaduslikke toiminguid.

Presidendi kantselei andmeil mainitakse riigiprokuratuuri uurida olnud kaitseväeluure töötajate poolt aastatel 2004-2006 koostatud ettekandes Toomas Hendrik Ilvese nime ühel korral, mis on ühelauseline tsitaat tema kunagisest esseest. Samuti puudub ettekandes vähimgi viide Ilvese kuulumise kohta mingisse väljamõeldud “grupeeringusse”.

Kantselei rõhutab, et 11. juunil kogunenud riigikaitse nõukogu ei lähtunud oma arutelus mitte persoonidest, kelle põhiseaduslikke õigusi kaitseväeluure ohvitseride tegevus rikkus, vaid põhimõttest, et ebaseaduslik jälitustegevus ja meelsusvalve on demokraatlikus ühiskonnas lubamatu ja ohtlik ning et ebaseadusliku jälitustegevuse eest vastutavad ja ebaseaduslikku jälitustegevust läbi viinud isikud ei sobi teenima demokraatliku riigi kaitseväes.

“Kunagi ei tohi unustada, et Eesti Vabariigi kodanike põhiõiguste kaitse on Eesti riigi kõige põhilisem kohustus ja meie riigi toimimise põhiline alus,” ütles president Ilves.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing