Uuring: kartus tööpuuduse ees kasvab

14. juuni 2008, 16:48

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse
tellitud Emori küsitlusest selgus, et Eestis on kasvanud töö kaotada kartvate
inimeste hulk.

Uuringu tulemused näitavad, et võrreldes poole aasta taguse ajaga on suurenenud hirm töökoha kaotamise ees ning usk elatustaseme tõusu on vähenenud, kirjutasid ERR Uudised.

2007. aasta detsembris läbi viidud uuringu kohaselt oli oma töökoha säilimises kindel 73% vastanutest ning töö kaotamist kartis 21% inimestest. Sellel nädalal koostatud uuringu tulemustest selgub, et töökoha kaotuse hirm on 24 protsendil vastanutest, kuid kindlustunne töökoha säilimise osas on 68 protsendil küsitletutest.

Suur erinevus tulemustes esineb vastajate rahvuslikul pinnal - eestlastest on oma töökoha säilimises kindlad 74%, kuid mitte-eestlastest 59%. Tööst kardab ilma jääda 17% eestlastest ja 34% mitte-eestlastest. Samas nooremad, haritumad ja kõrgemapalgalised vastajad tunnevad ennast kindlamalt töökoha säilimise suhtes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. June 2008, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing