Armin Karu: minu viies kaater on eelmisest suurem, targem ja osavam

Mariliis Pinn 16. juuni 2008, 08:19

Kasiinomiljardäri Armin
Karu avamerekaater Mari V on rohkem kui 22 meetrit pikk ja üle viie meetri lai,
Mari V, endise nimega Princess 23M, on valmistatud eelmisel aastal
Suurbritannias ja Yachtworld.com andmetel ulatub seesuguse luksuskaatri
hind 30 miljoni krooni kanti.

"Minu jaoks on ta muidugi eriline," kiidab Karu oma meresõiduiludust, mille kodusadam on laevakinnistusraamatu andmetel Tallinn, kirjutas SL Õhtuleht.

Karu ei ole kiitusega kitsi: "Meri on minu suurim kirg ja hobi olnud juba aastaid ning omaenda kaater on ju ikka eriti oluline. Merel olen käinud sellest ajast peale, kui Nõukogude Liidu piirivalvurid seda Eestimaal enam ei takistanud. Nagu ka number ütleb, on see aastate jooksul minu viies kaater. Eks jõudumööda olen püüdnud ikka paremat soetada – võrreldes eelmisega, on praegune ikka natuke suurem, targem ja osavam."

Eraisikutest omanikke on paar shy;kümmend, näiteks oma kadunud isa Aadu äri üle võtnud Indrek Luukas – tema klaasplastist iludus Swan II on valmistatud 2005. aastal Suurbritannias, üle 22 meetri pikk ja üle viie meetri lai.

Paljud tuntud ärimehed on aga lustisõidukite omanikud läbi firmade, niiviisi on näiteks kaatri omanik ka eksministrist ja -linnapeast ärimees Tõnis Palts ja tema kaasa Karmen Palts – Pambos Laeva OÜle kuuluv 2000. aastal Inglismaal valmistatud avamerekaater Karmen, millega aastaid tagasi isegi Tallinna linnavalitsuse liikmeid sõidutati, on 14,02 meetrit pikk ja 4,32 meetrit lai. Kodusadamaks on Tallinn.

Paljud Eesti suurärimehed eelistavad hinnalisi kaatreid hoida mitte Eestis, vaid hoopis Vahemerel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2008, 16:57
Otsi:

Ava täpsem otsing