Ehitaja surm viib ehitamiskeeluni

Mariliis Pinn 16. juuni 2008, 08:02

Linnavalitsus peatab ehitusseaduse arvatava
rikkumise tõttu viimistlustööd Tähtvere 20a majas, mille tellinguilt kukkus 21.
mail surnuks 70-aastane ehitusmees Jakov.

Linna järelevalveteenistuse juhataja Andres Ainti hinnangul rikuvad maja omanikud Mart Hiob ja Meelis Leesik selgelt ehitusseaduse sätet, mis lubab kahe ja enama korteriga majades teha ehitustöid vaid litsentseeritud ehitusfirmal, kirjutas Tartu Potimees.

Hiob ja Leesik, kelle kuue korteriga majast peab ümberehituse lõpuks saama kolme korteriga elamu, on seevastu veendumusel, et suulise leppe alusel Tähtvere 20a majas askeldavad mehed ei ehita, vaid viimistlevad.

Teadasaamine, et tõenäoliselt on Tähtvere 20a maja ehitatud juba üle kahe ja poole aasta ebaseaduslikult, ilmneski ehitusmees Jakovi hukkumise tõttu.

Tööinspektsiooni inspektor-uurija Kalmer Kärblane on jõudmas tunnistajate ütluste alusel tõdemuseni, et seda õnnetust ei saagi käsitleda tööõnnetusena, sest töölepingu seaduse mõistes puudus tööandja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2008, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing