Tark ehitaja elab üle elamuehituse mõõna

Hille Tressum 18. juuni 2008, 00:00

SRV Ehituse nõukogu liige Indrek Toome ütles, et 6protsendiline netokäibe kasv ehituses ei tundu kuidagi utoopiline.

"Ei maksa arvata, et kuna kinnisvaraturu ühes sektoris valitsevad praegu kitsad ajad, mõjutaks see ka ülejäänud ehitustegevust," arvas Toome. Toome sõnul on targal ehitusettevõttel mitu rauda pidevalt tules. "Peale elamuehituse on veel ka tööstus, kommunaalvõrkude ehitus, kaubandus ja muud ehitusvaldkonnad," tõi Toome näiteid, kus praegu ehitada annaks.

Facio Ehituse AS prognoosib selleks aastaks ehitustööde netokäibe 6protsendilist kasvu ehk ligi 1 miljardi suurust müügitulu.

"Konkurentsi tihenemisel on ka omad head küljed - ehitushindade langusega on suurenenud alltöövõtjate ja kvaliteetsema tööjõu valik. Seega on just languse faasis õige aeg piisavalt reserve ja mahtu omavatel ettevõtetel ehitustegevust elavdada," märkis Facio Ehituse tegevdirektor Riho Kalve.

Lisaks sügisel valmivale Räga 10 elamule on Facio Ehitusel tänavu kavas veel teistegi korterelamute rajamine Tallinna.

Töös olevate objektide nimekirjas on ka riigiprokuratuuri hoone, Paldiski tehnopark, Märjamaa rahvamaja, mitmed gümnaasiumid ja lasteaiad ning Tallinnas Erika tänaval sotsiaalmaja ja Metroplaza büroohoone Viru väljakul.

Skanska EMV endise ehitusdirektori Tarmo Lige sõnul on Facio Ehitusel võimalik sel aastal ehitustööde netokäivet 6 protsendi võrra tõsta, juhul kui ettevõte on piisavas mahus suuri lepinguid sõlminud, kuid kasumisse ta ei usu.

"Käivet võivad nad ju tõsta, kui nende eesmärgiks on ainult käibe tõstmine, aga vaevalt sealt kasumit tuleb," märkis Lige.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing