Arvutivargast eksabimeer käib Loksa linnaga kohut

Mariliis Pinn 18. juuni 2008, 09:00

Loksa paari aasta taguse võimupöörde järel
marssis toonane abilinnapea Madis Praks ametist minema, tööarvuti kaenlas.

Praks sai rüperaali varastamise eest karistuse, nüüd nõuab ta kohtus linnavõimult saamatajäänud palka, sest arvab, et kaotas töö seadusvastaselt, kirjutas SL Õhtuleht.

Aastaid Loksa vallavanema ja seejärel abilinnapeana töötanud Madis Praks kaotas linnas 2006. aasta septembris olnud võimupöörde pärast töö, sest uus keskerakondlik võim ei pidanud toona Res Publicasse kuulunud Praksi enam abilinnapeakoha vääriliseks, ta lahkuski ametist ja haaras kaasa umbes 10 000 krooni maksva tööarvuti.

Mullu kaebas Loksa linnavõim Praksi arvutivarguse pärast politseisse. Mundrimehed leidsidki nüüdse Vihula abivallavanema ja Kuusalu vallavalitsuse liikme Praksi kodu läbi otsides rüperaali üles, arvutivarguse kriminaalasi lõpetati Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel oportuniteedi korras: Praks jäi varguses süüdi, kuid prokuröri ettepanekul vabastati ta kriminaalkaristusest ehk kurjategija staatusest ja teda karistati 11 000 krooni suuruse trahvi ja 25 tunni üldkasuliku tööga.

Kui rüperaalivargus on nüüd lahendatud, siis Loksa võimudega protsessib Praks kohtus edasi, ta nõuab, et tema töölt kõrvaldamine tunnistataks ebaseaduslikuks ja linn maksaks talle 62 000 krooni saamatajäänud palka.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2008, 08:58
Otsi:

Ava täpsem otsing