Eestis on 22 ametnikku tuhande elaniku kohta

Mariliis Pinn 18. juuni 2008, 09:19

Igapäevaselt teenib tuhandet Eesti elanikku
22 ametnikku, selgub uues avaliku teenistuse aastaraamatus avaldatud
statistikaülevaatest.

Eesti on selle suhtarvu poolest võrreldav Iirimaa, Läti ja Sloveeniaga. Austrias, Belgias, Hollandis ja Saksamaal on tuhande elaniku kohta ametnikke 40-60, Soomes 100, Taanis 130 ja Rootsis 140, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Riigi 72 ametiasutuses töötas 2007. aasta lõpus 24 331 ametnikku. Riigiteenistujad töötavad riigikogu, Vabariigi Presidendi ja õiguskantsleri kantseleis, kohtutes ja riigikontrollis, ministeeriumides, riigikantseleis, ametites ja inspektsioonides, kaitsejõududes ning kaitseliidu peastaabis.

227 kohalikus omavalitsuses töötas kokku 5449 ametnikku. Kohaliku omavalitsuste ametnikud töötavad valla- ja linnavolikogu kantseleides, valla- ja linnavalitsustes, linnavalitsuse ametites ning kohalike omavalitsuste liitude büroodes.

Üheksandat korda ilmuvas avaliku teenistuse aastaraamatus antakse lisaks statistikale ülevaade ka olulisematest sammudest Eesti avaliku halduse ja avaliku teenistuse arendamisel, siseturvalisuse tagamisel ning e-teenuste pakkumisel.

Avaliku teenistuse aastaraamatu annab riigikantselei välja igal aastal 23. juuniks, mille ÜRO peaassamblee on nimetanud avaliku teenistuse päevaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2008, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing