Merko väikeaktsionär: E.L.L Kinnisvara uusemissiooni tingimused on õiglased

18. juuni 2008, 17:46

Merko Grupi väikeaktsionär, ASi Merko
Ehitus juhatuse liige ja endine finantsdirektor Ülo Metsaots ütles aripaev.ee-le
saadetud kommentaaris, et E.L.L Kinnisvara uusemissiooni tingimused on
õiglased.

Metsaots saatis vastulause täna aripaev.ee-s ilmunud artiklile "Endine ehitusdirektor kaebas Merko Grupi kohtusse" ja Ärilehes ilmunud artiklile "Annuse äripartner kaebas Merko Grupi kohtusse".

Järgneb Ülo Metsaotsa kommentaar:

Te väidate, et enamusosanik Toomas Annus saab väikeaktsionäride ees eelise suurendades suuraktsionäride vara väikeaktsionäride arvel. Minu käsutuses olevad emissioonidokumendid kinnitavad emissiooni korraldamist kõikidele aktsionäridele proportsionaalselt nende osalusele. Leian, et uusemissiooni tingimused olid selles mõttes normaalsed ja õiglased, et ei rikkunud väikeaktsionäride huvisid kuna kõigil oli võimalus märkida aktsiaid proportsionaalselt enda olemasoleva aktsiaosalusega. Vähe sellest, Te kirjutate emissioonist, mida ei märkinud ükski aktsionär, ei suur ega väike. Emissiooni lõpptähtaeg oli 28. märts 2008.a.

Lisaks kirjutate makstavatest dividendidest ajal kui kõigile aktsionäridele on teada, et tegelikult dividende ei maksta. ASi Merko Ehitus aktsionäride üldkoosolek oli 03. juunil 2008.a. ja otsustas dividende mitte maksta ning Merko Grupi üldkoosoleku kokkukutsumise teade koos ettepanekuga dividende mitte maksta on 06. juunist 2008.a.

Toetan, et tänases halvenenud majanduskeskkonnas, seda eriti kinnisvara- ja ehitusvaldkonnas, tuleb säilitada ja tõsta ettevõtte likviidsust ning seetõttu ei oleks õige aeg maksta aktsionäridele dividende. Toetan ideed, et firma likviidsus võimaldaks osta mõne kinnisvaraettevõtja raskuste korral uusi projekte, mis arvatavalt võivad lähiaegadel tulla müüki suhteliselt soodsate hindadega.

Arvan, et majandustulemused kinnitavad kõige paremini, et kogu senise eksisteerimise aja vältel on tehtud enamuses häid otsuseid ja seetõttu võib üldiselt usaldada tehtavaid otsuseid. Teisest küljest leian, et pole ka õige Merko dividendidega konkureerivaid ettevõtmisis finantseerida.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2008, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing