Wall Streetil pead lendavad

18. juuni 2008, 13:52

Probleemide küüsis vaevlev kindlustusgigant
American International Group (AIG) teatas pärast pühapäeval toimunud nõukogu
koosolekut juhatuse esimehe vahetusest.

Juhtohjad võtab üle Robert Willumstad, kelle ülesandeks saab ettevõtte kriisist välja toomine, kirjutab analüütik Sten Sonts investeerimisportaalis. Juhtkonna vahetused on hetkel Wall Streetil aktuaalne teema, sest eelmisel nädal lahkusid ka Lehman Brothers’ist (LEH) kaks juhatuse liiget.

Aktsionäride kriitika AIG pihta on täiesti mõistetav – ettevõtte viimased kaks kvartalit on lõppenud rekordiliste kahjumitega ning aktsia hind on langenud 11 aasta madalaimale tasemele. 8. mail avaldatud esimese kvartali tulemused šokeerisid 7,8 miljardilise kahjumiga ja lisaks teatati kapitali kaasamisest 20 miljardi ulatuses. Õli valas tulle ka ligi nelikümmend aastat AIG-d juhtinud ja 2005. aastal tagasi astunud Maurice R. „Hank“ Greenberg, kelle sõnul oli ettevõte „langenud kriisi“. Seega oli Martin Sullivani, kes jõudis firma eesotsas olla kolm aastat, väljavahetamine loogiline samm, kirjutab Sten Sonts.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2008, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing