Biodiesel Paldiski juht: 35 miljonit krooni käivet on alles algus

Hille Tressum 19. juuni 2008, 00:00

Biodiislitehas Biodiesel Paldiski, mis pidi oma uksed avama juba selle aasta alguses, alustas tööd alles mai alguses. Tehase avamise edasilükkumine oli paljuski seotud maksu- ja tolliameti protseduuridega, et saada aktsiisilao tegevusluba. Samuti kujunes 70 miljoni krooni võrra kallimaks tehase lõpphind.

Aripaev.ee uuris tehase juhilt, kui suured olid ettevõte kaotused ajal, mil tehas seisis. "Tegelikult me sellest väga otseselt kahju ei saanud," rääkis Ojaots. Tema sõnul kaotas ettevõte raha intressikulude maksmisel, mis tuli tasuda nende endi taskust.

Esimese tegevuskuu käive on ettevõtte juhi sõnade kohaselt alles algus. "Eriti kui arvestada, et suudame kuus toota 8000 tonni biodiislikütust, mille tonn maksab 1000 eurot," rääkis Ojaots. "Lisaks sellele tegeleme ka kaubandusega."

Valmistoodangust läheb ligi 95 protsenti ekspordiks Leetu, Lääne-Euroopasse ja Skandinaaviamaadesse.

Ojaotsa sõnul on kahe hea kuuga võimalik tasa teenida summa, mille nad seisva tehase jooksvateks kuludeks kaotasid. Siiski möönis ta, et kuna turg on üsna ettearvamatu, mistõttu täpset aega, millal raha täies ulatuses tagasi teenitakse, ei osanud ta prognoosida.

Biodiesel Paldiski plaanib jõuda 85protsendilise koormuseni selle aasta lõpuks, olles võimeline töötlema kogu Eestis kasvatatavatest kultuuridest valmistatava õli.

"Praeguseks, pärast ligi kahte aktiivset kuud oleme jõudnud 50protsendilise töökoormuseni ning kavatseme lähiaastatel ellu rakendada ka kõik esialgsed plaanid," selgitas Ojaots.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing