Romet Kreek • 19. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Vähese käibega languspäev Tallinnas

Tallinna börsil toimus eile loid kauplemine, käivet tuli vähe, kuid hinnad liikusid korralikult, nagu tavaks vähese aktiivsusega turule.

Vahest kõige huvitavam aktsia oli eile Baltika oma. Aktsia hind langes 4,8 protsenti, 31,29 kroonile ehk kahele eurole, seda 1,7 mln kroonise käibega. Päeva sees oli aga aktsia kukkumine suurem, suisa 14,8 protsenti. Huvitav on see, et madalaima hinnaga toimus aktsiaga suurim tehing. 28,01 krooniga vahetas omanikku 21 995 Baltika aktsiat. Kokku vahetas omaniku 55 740 selle ettevõtte aktsiat.

Võimalik, et tegu oli reaktsiooniga päev varasemale ettevõtte antud käibehoiatusele.

Enim tehinguid tehti ikka Olympic EG aktsiaga (107), kuid erinevalt kolmapäevast seekord aktsia hind veidi langes. Hind langes 0,9 protsenti, 35,52 kroonile ehk 2,27 eurole.

Enam kui viis protsenti langes mikrokäibega (49 013 krooni) Silvano FG aktsia, mis lõpetas päeva 36,93 kroonil ehk maksis 2,36 eurot. 5,2protsendise tõusuga esines Harju Elektri aktsia, mis maksis 41,15 krooni ehk 2,63 eurot. Selle aktsia käive oli 153 672 krooni.

Võib-olla on pikas - viie kuni kümne aastases perspektiivis - praegused ostud head, aga lühiajaliselt võib ebalikviidne turg pakkuda veel üllatusi allapoole. Pole me ju veel isegi negatiivset majanduskasvu numbrit näinud, mida välisinvestorid tähele panevad.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt