Mihkelson: Paet selgelt hämab

20. juuni 2008, 21:07

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni
esimees Marko Mihkelson süüdistab välisministrit, väites, et Urmas Paet
hämab ning ei esinda Eesti valitsuse positsioone.

Küsimuse all on Kuuba vastu seatud sanktsioonide tühistamine.

"Asjasse mitte pühendatutele võib jääda mulje, et minister Paet esindas Brüsselis tõepoolest Eesti valitsuse poitsioone, kui ta enda sõnade järgi aktiivselt toetas Tšehhi ja Rootsi seisukohti. Kuid see ei vasta tõele! Paet selgelt hämab," kirjutab Mihkelson oma ajaveebis.

Mihkelson jätkab, et Minister Paet võiks meelde tuletada, mida ta rääkis läinud reedel toimunud Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni ja väliskomisjoni ühisistungil. Tema väitel ütles Paet täpselt nädal aega tagasi, et Eesti valitsus toetab täielikult diplomaatiliste sanktsioonide taandamist, kuna Kuuba olevat teinud märkimisväärseid edusamme inimõiguste vallas.

"Küsimuse peale, milles seisnevad need edusammud, tuli väga üldine ja ebalev vastus," kommenteerib Mihkelson Paeti väljaütlemist komisjoni istungil.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing