Tootmine kallines mais aastaga 7,2%

Mariliis Pinn 20. juuni 2008, 09:29

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus
oli 2008. aasta mais võrreldes aprilliga 0,2% ja võrreldes eelmise aasta maiga
7,2%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus ehitusmaterjalide ning kummi- ja plasttoodete tootmises. Eelmise aasta maiga võrreldes tõusid hinnad enim toiduainete ja jookide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta mais võrreldes aprilliga 0,0% ja võrreldes eelmise aasta maiga 4,3%.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus keemiatoodete, kummi- ja plasttoodete ning metallitootmises ning hindade langus turbatootmises, toiduainete, tekstiiltoodete, puidu ja puittoodete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta mais võrreldes aprilliga 1,5% ja võrreldes eelmise aasta maiga 6,2%.

Impordihinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, keemiatoodete, metalli ja metalltoodete hindade tõus ning põllumajandussaaduste ning puidu ja puittoodete hindade langus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2008, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing