Piirialadel võib tähelepanematus tuua suure telefoniarve

Mariliis Pinn 23. juuni 2008, 09:37

Eestis Läti ja Venemaa piirialadel
mobiiltelefoni kasutades on oht, et telefon lülitab end automaatselt naaberriigi
telefonioperaatori levialasse ja põhjustab mobiiliomanikule ootamatult suure
arve.

Põhjus, miks telefonid piirialadel naaberriigi võrku lülituvad on EMT pressiesindaja Kaja Pino sõnul see, et leviala ei saa panna mööda piiri jooksma ning Vene ja Läti leviala ulatub kohati üle Eesti piiri ja vastupidi, vahendas ERR.

"Juhtub, et Vene poole levi on tugevam ja tuleb Eestisse, siis lähevad telefonid võrku, mis on üle piiri ja tähendab Eesti kliendile seda, et helistamine maksustatakse välismaa tariifide järgi," selgitas Pino.

Sarnaseid kaebusi jõuab tehnilise järelevalve ametisse aastas keskmiselt neli. Kohustust kliente olukorrast informeerida telefonioperaatoritel pole.

"Pigem on see klienditeeninduse küsimus. Inimene, kes Tallinnas numbri võtab, temale seda ei räägita, aga võibolla oleks mõistlik, kui seda piirialadel tehakse," selgitas elektroonilise side teenistuse peadirektori asetäitja Priit Soom.

Samuti ei pea operaatorid suuri arveid kompenseerima, sest ei ole võimalik kindlaks teha, kas kõned on tehtud naaberriigis või naaberriigi võrgus. Lahendus on mobiilikasutaja enda kätes.

"Mobiilil on funktsioon võrguvalik. Kui on aktiveeritud automaatne, siis telefon valib ise, kui on käsitsi ja klient märgib ära oma operaatori, siis EMT, Elisa ega Tele2 ei lähe mingil moel Vene võrku," märkis Pino.

"Üks kord kui tulin kuus aastat tagasi Narva, sain karistuse kätte - 450 krooni. Kindel valik on käsitsivalik. Kui tulevad külalised, siis on esimene asi, et paneme nüüd telefoni kiiresti käsivaliku peale," soovitas kord suure arve küüsi langenud Tanel Mazur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. June 2008, 09:34
Otsi:

Ava täpsem otsing