Soome tahab takistada piiramatut sigaretivedu Eestist

Agnes Ojala 25. juuni 2008, 11:14

Augustist kaovad Eesti ja Soome vahel
veetavatele sigarettidele kehtestatud kogusepiirangud, Soome aga loodab seda
siiski takistada.

Tubakat võib Soome viia piiramatus koguses siis, kui Eesti täidab kõik ELiga liitumisläbirääkimistel paika pandud tingimused. Turu Sanomate hinnangul jõuab see aeg kätte augustis, vahendas kauppalehti.fi.

Tuhande sigareti eest tuleb tingimustele vastavalt maksta vähemalt üle 64 euro (umbes 1000 krooni). Lisaks peab aktsiis sigarettide koguhinnast moodustama üle 57 protsendi. Nüüd, mil aktsiise taas tõstetakse, kaob piirang.

Soome ajalehe andmeil aga plaanivad Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeerium juba uusi piiranguid.

Töörühm kaalub seada limiidi sellisele tubakale, mille pakendil ei ole soome- ja rootsikeelseid hoiatustekste. Piirangud põhjendatakse küll tervishoiupoliitiliste kasudega, Turun Sanomate hinnangul aga paistab selle tagant pigem soov säilitada riigi maksutulud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2008, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing