Õllesummer 15!

Christel Karits 27. juuni 2008, 00:00

Õllesummeri avapäeval 2. juulil on külalised lauluväljakule oodatud juba kella 18.30st, sest siis pakutakse kõigile sünnipäevatorti. Iga aasta kohta on kondiitrid loonud ühe meetri suurepärast maiust. Kell 23 läheb lauluväljakul aga korraldajate lubadust mööda ennenägematuks tule- ja muusika-show'ks.

"Kaskadöörid sõidavad rattaga tuletornist raadiotorni, teevad riskantseid õhtutrikke, õhku kärgatab aasta vägevaim juubeliilutulestik ja 15. eduaastat tähistavalt festivalilt võetakse eesriie," kirjeldab Õllesummeri pressiesindaja Reno Hekkonens.

Üks tänavune Õllesummeri peaesineja Franz Ferdinand annab kontserdi reedel, 4. juulil kell 22.30. Tegu on bändi ainukese ülesastumisega Skandinaavias.

Franz Ferdinandi peadpööritavalt kiire edu maailma muusikatööstuses on viimase kümnendi parimaid näiteid, kuidas väikesest indie-roki garaažibändist on üleöö võimalik saada maailmakuulsaks staadioniartistiks.

Alates esikplaadi ilmumisest 2004. aastal on Franz Ferdinand koju viinud mitmeid olulisi muusikaauhindu, müünud mitu miljonit albumit ning saanud uue Briti roki üheks lipulaevaks.

Paar tundi varem on lauluväljakule põhjust tulla neil, kellele südame järgi filmimuusika.

Kell 20 algab filmimuusika legendide kontsert.

Maarja, Liisi Koiksoni, Lenna Kuurmaa, Koit Toome, Mart Sanderi ja Ewert Sundja esituses kõlab läbilõige Hollywoodi filmimuusika ikoonlugudest, nagu "Titanicu" tunnuslugu, "Armageddoni" hittballaad ja Roy Orbisoni "Pretty Woman".

Uues kuues tuuakse lavale ka Queeni maailmakuulus hitt "Who Wants To Live Forever", "Pulp Fictionis" Uma Thurmani esituses kuulsaks tantsitud "Girl, You`ll Be a Woman Soon" ja Tina Turneri sugestiivne James Bondi teemalugu "Goldeneye".

Lugudele on seaded teinud Petteri Hasa.

Laupäeval, 5. juulil tähistab oma 15 aastat hitisadu üks Eesti popmuusika lipulaevu

2 Quick Start. Koos bändiga astuvad üles Eurovisiooni lauluvõistluselt Eestile kolmanda koha toonud Sahlene, eelmise aasta telekonkursi "Eesti otsib superstaari" võitja Birgit Õigemeel ning Ithaka Maria, kelle karjäär sai samuti hoo sisse Paulus-Laisaar-Kotkase loodud ansamblist BestB4.

Õhtu jätkub Tanel Padar & The Suni sümfoonilis-elektroonilise rokk-kontserdiga "Laupäeva õhtul vastu esmaspäeva", mis on üks erilaadsemaid projekte Eesti viimaste aastate rokkmuusikas ja mis tuleb esitusele ainult Õllesummeril.

Kolmeosaline kontsert kätkeb endas tuntud headuses The Suni rokikava kui ka uuenduslikku sulamit sümfoonikutega, millele lisandub elektrooniline mix DJ-de, bändi ja sümfooniaorkestriga.

"Muusikaliselt tähendab see rütmide ja meeleolude varieerumist rokist kammerlike ballaadideni ning ekstravagantse DJ-mix'i ja elektroonilise muusikani välja," ütles The Suni liider Tanel Padar.

"Oleme sellist paljuski ekstreemset võimalust otsinud ja planeerinud kaua. Meil on väga hea meel, et see nüüd teostub," lisas ta.

Õllesummeri lõpetab Jaak Joala laulude suurkontsert, kus esineb hulk tuntud Eesti tipplauljaid ja -muusikuid: Riho Sibul, Chalice, Gerli Padar, Lea Liitmaa, Jaagup Kreem, Tanel Padar, Birgit Õigemeel, Mikk Saar ja Dave Benton.

"Ootan põnevusega, kuidas kõlavad aastakümneid hiljem uues esituses mitte ainult "Naerata" ja "Suveöö", vaid ka näiteks "Viltkübar", "Saatanlik naine" või "Naer"," ütles Jaak Joala. "Seda enam, et midagi sellist pole varem tehtud," lisas ta.

Sel aastal pakub Õllesummer jazz'i- ja veinialal mahlakat uudist Janika Sillamaalt, kes esitab omas võtmes taltsutamatu hipiikooni Janis Joplini muusikat.

Samuti saab nautida Maarja Eesti lugude jazz'i-töötlusi, Koit Toome svingimeeleolu, James Wertsi R'n'B ja jazz'i-kokteili ning Lea Liitmaa jazz'i-tõlgendusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing