Planeeri suvesse juhuseid

Tea Taruste 27. juuni 2008, 00:00

Illusioon üha kiirenevast ajast ei jäta meid rahule ka suvel. Unustuse hõlma on vajunud need ajad, mil nädal näis üüratu ajaühikuna, mil nädalalõpuplaane hakati tegema reede hommikul ja puhkuseüritused kujunesid jooksu pealt. Et kõike näha, igale poole jõuda, planeeritakse oma aega viimse vindini. Etenduste, kontsertide ja reiside kõrvale peab mahtuma ka aeda tiigi rajamine ja sugulaste külastamine, eks ole.

Välismaal elades harjusin kohalike kommete kohaselt samuti oma aega aasta kaupa märkmikusse kirja panema. Nelja kuu pärast lähen tütrega Avrili kontserdile, poole aasta pärast on sõbranna juubel, mida tähistame Blondie kontserdil, aasta pärast on tuttava pulmad... Kena kõik, aga mingil hetkel tajusin, et muidu rõõmsatest sündmustest said justkui kohustused.

Selle suve plaane tehes jälgisin hoolega kalendrit, et mitte kõikideks nädalavahetusteks pileteid broneerida ega külaskäike kokku leppida. Ja avastasin, et planeeritud üritustegi puhul saab säilitada võimaluse enese üllatamiseks. Näiteks võib Käsmu kontserdile sõites varuda aega ja külastada teele jäävaid vaatamisväärsusi või Alatskivile "Vihurimäed" vaatama minnes läbida Peipsi-äärsed sibulakülad ja ööbida pärast etendust kohalikus motellis. Selle suve esimesest telkimisüritusest autosse jäänud varustust polegi ehk mõtet enne sügist panipaika panna, vaid jätta oma ellu aega ja ruumi sattumistele. Rõõmsaid juhuseid!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing