Turismiuudised

ÄP 27. juuni 2008, 00:00

Kaleva Traveli kruiisikeskus.ee pakub detsembrisse soodushinnaga merereisi Lõuna-Ameerikas. 35 000 krooni eest saavad kaks inimest sõita Argentinast Buenos Airesest Sao Paulosse Brasiilias.

Teekonnal külastatakse ka Uruguaid ja Tšiilit, sealhulgas maailma lõunapoolseimat linna Ushuaiat Kap Hoorni neeme lähedal.

Reis kestab kaks nädalat, hinna sees on rõduga kajut ja toitlustamine laeval, lisanduvad lennupiletid, reisikindlustus ja viisad. Kruiis piki Lõuna-Ameerika rannikut toimub Royal Caribbeani ristluslaeval Radiance Of The Seas, mis võtab pardale üle 2500 reisija.

Lukufirma ASSA ABLOY hakkas Eestis müüma Yale'i kohvritele mõeldud uusima tehnoloogiaga reisilukke.

"Üle Atlandi ookeani reisivatele inimestele pakub Yale'i uus kohvrilukkude kollektsioon spetsiaalseid USA transporditurvalisuse administratsiooni ehk TSA tunnusega lukke, mis tagavad kohvritele turvalisima lennureisi üle ookeani," ütles Yale'i tootejuht Igor Loos. TSA tunnustust omavaid lukke saavad lennujaamade turvatöötajad avada, et kontrollida koti sisu.

Uute lukkude koodi saab kohvriomanik ise muuta ning nende kasutamine on tehtud võimalikult lihtsaks ja arusaadavaks.

Mobiiltelefonist saab lähitulevikus reisimisel asendamatu abimees. Praegu pakub mõni lennufirma võimalust registreeruda lennule mobiili abil. Samuti on telefoni ekraanilt kättesaadav info lendude väljumise ja saabumise kohta.

Tulevikus võib telefon olla ka pardakaardi ja pagasilipiku eest, sellekohane teave lihtsalt salvestatakse mobiili. Edaspidi pole välistatud ka reisija biomeetrilise ja viisainfo kandmine tema telefoni.

2010. aasta lõpuks plaanib kaks kolmandikku lennufirmadest pakkuda reisijaile lennule registreerumist mobiili kaudu. Veelgi suurem osa soovib edastada lendaja mobiilile reaalajas infot konkreetse lennu kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing