Pärnusse tuleb elektri- ja soojusjaam

27. juuni 2008, 16:25

Fortum teatas, et rajab Pärnusse elektri-
ja soojusenergia koostootmisjaama, mis läheb maksma enam kui 1,2 miljardit
krooni.

Tehas plaanitakse tööle saada 2010. aasta lõpus. Jaam hakkab tootma 45 megavatti soojust ning 23 megavatti elektrit ning küttena kasutatakse turvast ja biomassi. Elektri ja soojuse kombineeritud tootmine on efektiivsem ning vähendab CO2 emissiooni 60 protsenti.

"Hetkel on meil käimas ühe kombineeritud jaama rajamine Tartus ja see uus investeering Pärnus on oluline samm meie kasvustrateegia elluviimisel sellel turul. Fortum on üks juhtivaid firmasid kombineeritud soojuse ja elektri tootmise turul ja me soovime oma kogemusi kasutada kogu Baltikumis," ütles Fortumi Baltikumi president Jaakko Vähä-Piikkiö.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 16:23
Otsi:

Ava täpsem otsing