Prantsusmaa eesistujaks saamine Eesti energiapoliitika seisukohti ei muuda

Mariliis Pinn 27. juuni 2008, 16:33

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi
asekantsler Einari Kisel ja keskkonnaminister Jaanus Tamkivi tutvustasid täna
Euroopa Liidu asjade komisjonis Eesti seisukohti 3.-5. juulil toimuval
mitteametlikul keskkonna ja energia nõukogu kohtumisel.

Minister kinnitas, et Eesti seisukohad muutunud ei ole ja nõukogu kohtub vaid selleks, et Prantsusmaa, kes võtab Euroopa Liidu eesistumise Sloveenialt üle, saaks nendega tutvuda.

„Midagi muutunud ei ole. Eesti jaoks on olulisim energia kliimapakett, mis kätkeb ka CO2 eraldamist, et Eesti huvid saaksid kaitstud ja me saaksime jätkata põlevkivienergeetikaga, sest muud valikut meil ei ole,“ sõnas minister.

Keskkonnaministri sõnul on Eestile oluline, et Prantsusmaa jätkaks Kopenhaageni lepingu läbirääkimisi, mis plaanitakse sõlmida 2009. aastal ja hakkab kehtima, kui Kyoto leping lõppeb. „Oluline on, et sellega liituks teised riigid peale Euroopa. Palju CO2te paisatakse õhku Hiinas, Indias, Brasiilias, Ameerikas,“ ütles Tamkivi.

"Seisukohad võeti teadmiseks, sisuliselt on need samad seisukohad, mis olid ka eelnevalt toimunud energiaministrite ja keskkonnaministrite kohtumistel, formaalselt oli need vaja esitada uuesti valitsusele ja riigikogule kinnitamiseks. Sisuliselt oli tegemist seisukohtade ülerääkimisega ja teiste liikmesriikide poolt esitatud ettepanekute osas informeerimisega, näiteks mis puudutavad taastuvenergia päritolutunnistustega kauplemissüsteemi lihtsustamist," selgitas Kisel.

Prantsusmaa on Euroopa Liidu eesistuja järgmisel poolaastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 16:30
Otsi:

Ava täpsem otsing