Tarvo Vaarmets • 29. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kodubörs uute sügavuste ostinguil

Näib, et investorites süveneb veendumus koledamate lähiaegade suhtes. Hakatakse aru saama, et uue tõusulainega läheb veel kaua. Aktsiatest kramplik kinnihoidmine ja kaotuste ignoreerimine asendub ehk valusa tunnistamisega. Psühholoogiliselt raske, aga õigel ajal tehtuna kasulik või kahjumeid piirav. Ja siis varsti muidugi pingutatakse jälle teistpidi üle - müüakse liiga sügavale. Pingpong - nagu pendel. Praegu on Tallinna börsi aktsiad minu meelest juba päris kenasti hinnatud. Arvatava languse jätkumise tõttu ostma siiski veel ei kipu, aga mida rohkem pendel tasakaalupunktist eemale müüakse, seda suuremaks tahtmine läheb.

Reedel kisti indeks taas rohkem kui kolme aasta sügavaimasse auku - kohalik börsipeegel müüdi 1,4% madalamaks ehk 580,63 punktini. Oma osa uuel müügilainel oli mujal maailmas (USAs) toimunud paanikamüügil.

Kuna neljapäeval sai läbi Saku Õlletehase väikeaktsionäridele suunatud ülevõtupakkumise vastuvõtmise tähtaeg, kadus ka aktsiat üleval hoidev tugi, mistõttu päeva suurima ehk üle kuueprotsendilise kukkumise tegigi läbi joogiaktsia. Korraliku käibega müüdi paari protsendi jagu allapoole ka hiljuti kiiret tõusu näidanud Olympic EG aktsia, mis oma põhjahinnast kaupleb siiski veel kümnendiku jagu kõrgemal. Seega - ei midagi rõõmustavat ja pole näha ka, et midagi rõõmustavat tulemas oleks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt