ÄP fototoimetus • 29. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Kas 400 000 kr palk on ülekuldamine?

Janno Karu, Scania Eesti ASi tegevjuht

Sõltub ikkagi firma suurusest ja kasumist. Euroopas on tippjuhtide palgad seinast seina ning olen kohanud ka suuremaid kuupalkasid. Eestis on see suur number, kui aga juht on pädev ning adekvaatses suuruses firmale väärtust juurde annab, siis miks mitte. Juhtide kuupalk on ikkagi firma otsus, kus kõik omanikud ütlevad sõna sekka. ning ma ei tahaks siin kohut mõista. Kui on väikeettevõte ning kasum väike, siis selline number ei õigusta ennast.

Jürgen Ligi, Reformierakonna liige

Minul pole kunagi probleemi, et keegi liiga palju palka saaks. Pigem teevad mind murelikuks väikesed palgad. Juhtide palk on omanike otsus. Juhtide kõrged palgad mind ei eruta. Palga suurus võib olla probleem reatöötaja puhul, kui firma konkureerib rahvusvahelisel tasandil ning kulud on väikesed.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt