Kontserdisuvi paneb korraldajate närvid proovile

Mariliis Pinn 30. juuni 2008, 08:32

Tänavu püstitatud omamoodi kontserdirekord
– neli ilmakuulsat välisartisti ühe nädalaga – võis rõõmustada küll
muusikagurmaane, kuid korraldajate jaoks oli tegemist «tööõnnetusega».

Nädalavahetusel Tallinnas täismajale kontserdi andnud Seal on suvistest suurartistidest üks viimaseid – juuni alguses väisasid Rocca al Mare suurhalli Lenny Kravitz, Massive Attack, Def Leppard ja Bob Dylan, kirjutas Postimees.

Ometi ei peibutanud ükski nimetatutest kokku saalitäit rahvast, neli suurnime siia toonud meelelahutuskontserni BDG juhatuse liikme Priit Rebase sõnul ei teadnud nad muusikutele suveks pakkumisi tehes, et nende külaskäigud nii järjestikku langevad.

«Kogutulu on 25 protsenti väiksem kui prognoosisime ja meie selle aasta kasum võib jääda oodatust kehvemaks,» nentis Rebane.

Ta lisas, et olukord oleks veelgi raskem, kui kontserdipiletitele kehtestatud käibemaks oleks praeguse 5 protsendi asemel 18 protsenti. «Piletite käibemaksul on reaalne seos sellega, milliste kontsertidega julgevad ja saavad korraldajad meie oludes riskida,» ütles Rebane.

Homme esineb Rocca al Mare suurhallis Kanada rokiprintess Avril Lavigne, kelle kontserdi piletite müük on Rebase sõnul läinud väga hästi, samaaegselt Lavigne’iga astub Eesti Näituste messikeskuses üles ka rokkmuusika kultusbänd Slayer. 11. juulil annab kontserdi Lou Reed, kes tuleb siia bändi ja lastekooriga.

Kontserdipublik

• Kylie Minogue Riias – 14 000 inimest
• Rabarock – 12 000 inimest
• Linkin Park Riias – 10 000 inimest
• Seal – 7500 inimest
• Lenny Kravitz – 7000 inimest
• Def Leppard – 5500 inimest
• Backstreet Boys – 4500 inimest
• Bob Dylan 4000 – inimest
• Massive Attack – 4000 inimest

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2008, 08:30
Otsi:

Ava täpsem otsing