Pikkani: USA ega Euroopa aktsiad ei ole kallid

Agnes Ojala 01. juuli 2008, 17:57

Kuigi praegu ei pruugi aktsiaturud tunduda
kuigi ahvatlevad, arvab Hansa Investment Fundsi fondifondide ja vabatahtlike
pensionifondide fondijuht Rasmus Pikkani, et aktsiad ei ole enam kallid.

„Aktsiad ei ole enam ajalooliselt vaadates kallid, ei Euroopas ega ka USAs,“ sõnas Pikkani täna Hansapanga korraldatud finantsturgude ülevaatel. Tema sõnul on näiteks USAs ettevõtete hinna ja puhaskasumi suhe (P/E) langenud tasemele, kus oodatust isegi 10% madalamate kasumitega ei saa aktsiaid kalliks pidada.

Hansa kohustuslike pensionifondide portfellihaldur Kristjan Tamla rääkis sama ka Balti börsidel olevate aktsiate kohta. „Balti turgudel on aktsiad praegu väga soodsad. Isegi kui Hansabank Marketsist tuleb uudiseid ootustele allajäävatest kvartaliaruannetest, siis järgneb sellele ikkagi ostusoovitus,“ sõnas ta.

Ometi ei ole Hansa pensionifondid viimasel ajal aktsiaturgudelt liialt julgelt tegutseda tihanud. „Mais langetasime aktsiate osakaalu kohustuslikes pensionifondides 48 protsendilt 40-le. Aktsiate osakaalu vähendasime kõikidel turgudel, välja arvatud Venemaa, mis on suures osas tänu nafta- ja gaasihinna tõusule suutnud muust maailmast paremaid tulemusi näidata,“ lausus Tamla.

Pisut on siiski tõstetud positsioone Baltikumi aktsiates.

Üldist olukorda iseloomustades ütles Tamla, et võib küll raha fondides aktsiaturgudelt ära võtta, kuid seda ei ole seejärel kuhugi paigutada. „Praegu ei olegi kuhugi väga investeerida. Vaatame seetõttu enam hoiuste poole. Kui Eesti krooni hoiuse eest saab aastas 7+% intressi, siis on see praeguses olukorras väga hea,“ märkis portfellihaldur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2008, 17:54
Otsi:

Ava täpsem otsing