Valitsus leppis kahe miljardi krooni ümberpaigutamises kokku

Mariliis Pinn 01. juuli 2008, 12:47

Valitsus
arutas eilsel erakorralisel kabinetinõupidamisel 2009. aasta
riigieelarve positsiooni parandamise võimalusi. Kokkuleppele jõuti ligi 2
miljardi krooni tulude ja kulude muutmise osas.

Milles täpsemalt kokku lepiti polnud rahandusministeerium nõus veel kommenteerima. Rahandusminister Ivari Padari sõnul oli kabinetinõupidamine lahendustele orienteeritud, teatas rahandusministeerium. „Kindlasti ei ole ligi 9,9 miljardi krooni ümbervaatamine kerge. Pea kahe miljardi kroonine kokkulepe on aga kindlasti hea algus,” sõnas Padar.

Tuleva aasta riigieelarve konsultatsioonid ja arutelud jätkuvad sel nädalal nii ministeeriumide tasandil kui ka valitsuskabinetis. Kokku tuleb 2009. aasta riigieelarve tarbeks ümber vaadata kulusid või tulusid 9,9 miljardi krooni osas.

Valitsuse poolt 29. mail heaks kiidetud riigi eelarvestrateegia 2009-2012 on võrreldes varasemate riigi eelarvestrateegiatega üldisem fikseerides eesmärgid erinevates poliitikavaldkondades eelolevaks neljaks aastaks ning määratlemata seejuures konkreetseid meetmeid nende eesmärkide saavutamiseks. Seega tuleb täiendavalt võtta vastu otsuseid 2009. aasta tegevuse ja eelarve planeerimisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2008, 12:44
Otsi:

Ava täpsem otsing