90% eBay vahendatud luksuskaubast võltsing, kahjutasu on 38,6 miljonit eurot

Hille Tressum 02. juuli 2008, 17:39

eBay teatas eile end kaebavat veel kord
edasi 38,6 mln euro (604 mln krooni) kahjutasu väljamõistmise luksuskaupade
tootja LVMH kasuks Prantsuse kohtu poolt, kuna ei pea otsust kuidagi
õiglaseks.

See on järjekordne raund pikas kohtulahingus LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) ja eBay vahel, kirjutas New York Times.

Hageja väitel on 90% eBay`s müüdavaist Louis Vuittoni kottidest ja Diori parfüümidest võltsingud ning kohus tunnistas eile juba teistkordselt tema väite õigsust. Kohtuotsuse kohaselt ei tee müügilt komisjonitasu teeniv eBay küllalt, et võltskaupa tõrjuda.

eBay avalduse kohaselt ulatub siinpuhul küsimus võltskaubast kaugemale, nimelt tootja poolt müügiks lubatud riikide ettekirjutamisele, seega konkurentsiküsimusele. Ettevõte ise on teatanud tõhusast tööst võitluses võltsingutega kauplemisega, selle külje jälgimisega olevat üle maailma ametis 2000 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2008, 14:36
Otsi:

Ava täpsem otsing