Klooripilv lämmatas Kalev spaa külastajad

Mariliis Pinn 02. juuli 2008, 08:20

Kalev Spa hotelli keldris koristamise ajal
ümber läinud klooriämbri tõttu haiglasse sattunud 33st hingamisteede ärrituse
all kannatanut.

Kokku viis kiirabi pealinna haiglatesse 27 patsienti, kellest 18 olid lapsed, lastest kolm olid pärit Ameerika Ühendriikidest, kümme Soomest ja viis olid eestlased, kirjutas Postimees.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adalase möönis, et sündmuskohal oli tunda kohatist paanikat. «See on ka mõistetav, kui suur hulk inimesi korraga neile teadmata põhjusel köhib ja läkastab. Eriti veel, kui paljud neist on lapsed,» ütles Adlas.

Paanika vaigistamisega said kiirabi meedikud aga kärmelt hakkama. Üheksa kohale kihutanud brigaadi arstid suunasid vastavalt suurõnnetuste koolitusel õpitule kõrvalised inimesed eemale, võtsid abivajajad kokku ja asusid neid nende seisundi põhjal selekteerima.

«Õnneks oli praegusel juhul tegu vee desinfektsiooniks mõeldud lahjema klooriga, mis levis laial alal ning mida ei manustatud suures koguses, seega – nad pääsesid kergelt.»

Nagu kohale kihutanud päästeametnikud selgitasid, sai kloorimürgistus väidetavalt alguse keldrist, kus läks koristamisel ümber kloorilahust täis ämber. Levima hakanud mürgine gaas sattus kiiresti veekeskuse ja hotelli ventilatsiooni, mis seletab ka, miks oli ohvreid lühikese ajaga nii palju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2008, 08:17
Otsi:

Ava täpsem otsing