ÄP fototoimetus • 3. juuli 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Hyundai-Kia tõusis viiendaks autotootjaks

2006. aastal oli Hyundai-Kia sama uuringu järgi 6. ja 1999. aastal 11. kohal, teatas firma.

"Oleme väga uhked, et saavutasime eesmärgi jõuda maailma suurimate autotootjate sekka nii lühikese ajaga," ütles Kia Auto Balti regiooni turundusjuht Kristel Kõrgmaa. "Hyundai-Kia kontserni jaoks on väga oluline toodete kvaliteet ning on hea näha, et kliendid oskavad seda hinnata."

Kõrgmaa sõnul keskendub Kia jätkuvalt uue põlvkonna omapärase disainiga autode tootmisele eesmärgiga täiustada nende kvaliteeti, disaini ja keskkonnasõbralikkust.

Kui arvesse võtta eksporditud 185 114 koosteosade täiskomplekti, mille komplekteerisid Hyundai-Kia rahvusvahelised partnerid, siis ulatus kontserni müük 4 146 743 ühikuni. Automotive News ei võta koosteosade täiskomplekte arvesse. Hyundai-Kia hakkas edetabelis tõusma pärast 1999. aastat, mil tegevjuhi koha võttis üle Mong-Koo Chung.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt