Tea Taruste, kaasautor • 3. juuli 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Kohmakas spioon ja kaunis agent

CONTROL-nimelise spiooniagentuuri agent Maxwell Smart, keda kehastab Steve Carell, saadetakse enneolematult ohtlikule ja tähtsale missioonile saatanliku kurjuse sündikaadi KAOS vastu. See on tema esimene missioon.

Kui spiooniagentuuri CONTROL peakorterit rünnatakse ja nende agentide võrk paljastatakse, pole "heade poole" ülemal (Alan Arkin) muud valikut, kui saata järgmisele missioonile kohmakas analüütik Maxwell Smart (Steve Carell).

Smart on pikalt unistanud koostööst agentuuri superstaari agent 23ga, keda filmis mängib Dwayne "The Rock" Johnson. Juhtub aga nii, et verivärske spiooni partneriks saab imeilus, ent surmatoov agent 99 (Anne Hathaway). Väheste kogemustega, kuid see-eest tohutu entusiasmiga relvastatud Smart peab nüüd vastu astuma kuritegelikule organisatsioonile KAOS ja selle ohtlikule liidrile Siegfriedile (Terence Stamp).

Hoogsa action-komöödia vaatajale on lustlik elamus tõenäoliselt garanteeritud. Mängib ju ühena peaosalistest kaasa Steve Carell - Hollywoodi nõutumaid komöödianäitlejaid, keda kinosõber peaks mäletama Judd Apatow filmist "40aastane neitsi". Praegu särab näitleja Ameerika teleseriaalis "Kontor". Steve Carell on teinud vahvad osatäitmised ka filmides "Bewitched", "Bruce Almighty", "Evan Almighty" jt.

Agent 99 rollis üles astuv Anne Hathaway on Eesti vaatajale vast enim meelde jäänud paar aastat tagasi linastunud "Saatan kannab Pradat", kus ta mängis koos Meryl Streepiga, ja peaosalisena filmist "Becoming Jane", kus ta mängis Jane Austenit. Juba teismelisena ekraanile jõudnud kaunis Anne on õppinud Broadway Dance Centeris tantsimist ja esinenud sopranina Carnegie Hallis.

Produtsent ja režissöör Peter Segali nimi on regulaarsele kinokülastajale kahtlemata tuttav. "Mu pruudil on mälukas", kus peaosas Drew Barrymore, "Viharavi" Jack Nicholsoniga ja "Alasti relvaga" Leslie Nielseniga - pole kahtlust, et tegemist on mehega, kes teab, kuidas inimesi naerutada ja komöödiat põnevusega pikkida. Filmis on kombineeritud nii intellektuaalne sõnanali kui ka situatsioonihuumor ja karakterite loomusest tulenev koomika.

Autor: Tea Taruste

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt