Riigipoliitika hukutab ingliskeelse hariduse Eestis

04. juuli 2008, 15:45

Tallinna Ülikooli prorektor Heli Mattiseni
sõnul ei tasu oodata Eestis massilist ingliskeelset haridust, kuna see oleks
karuteene nii riigile kui ka eesti keelele.

Tallinna Ülikooli akadeemiline prorektor Heli Mattisen märgib, et massilist õppeprogrammide koostamist inglise keeles ei tasu oodata, kuna riigi poolt läbiviidav hariduspoliitika on suunatud sellele, et Eestis domineeriks kõrgharidus riigikeeles.
"Massiline üleminek õpetamisele inglise keeles oleks karuteene nii Eesti riigile kui ka eesti keelele ning riik ei ole sellest huvitatud," selgitab Tallinna Ülikooli akadeemiline prorektor.

Mattiseni sõnul on täiesti loomulik, et mõned noored sõidavad välismaale õppima, kuid ta ei seostaks seda Eesti ja välismaistes ülikoolides saadava hariduse tasemega.

"Noored sõidavad välismaale õppima, et saada uusi elamusi ja kogemusi, eemalduda igapäevasest rutiinist, sukelduda teise keskkonda. Kuna täna on Euroopa Liidu piirid avatud, on antud nähtus täiesti loomulik, arvestades, et noored valdavad võõrkeeli päris heal tasemel," arutleb prorektor.

Heli Mattisen märgib veel, et üliõpilaste äravoolu kompenseerib osaliselt välisõpilaste juurdevool Eestisse. "Kompenseerib, kuid mitte täielikult. See on seotud Eestis pakutavate võõrkeelsete (ingliskeelsete) õppeprogrammide vähesusega," märgib prorektor ning lisab, et taoliste õppeprogrammide arv pidevalt suureneb.

Suurem osa võõrkeeles läbiviidavaid kursusi valmistab ette magistreid, kui on ka bakalaureuseõppe programme, mille vastu tunneb huvi päris palju välismaa abituriente. Eesti ülikoolid tegelevad programmide parandamisega, püüdes neid välisüliõpilastele atraktiivsemaks muuta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2008, 16:31
Otsi:

Ava täpsem otsing