Teet Reier • 6. juuli 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Mitsui INSIDE-seeria

Välja on töötatud täiesti uus seeria konditsioneere, mis nagu tavakonditsioneeridki on meeldiva disaini, kasutusmugavuse ja töösooritusega ning mis säästavad hoonete esteetilis-arhitektuurset väärtust.

Mitsui INSIDE-seeria seadmete arendustöö peamine põhjus peitub aga karmistuvates seadustes ning Itaalia linnakeskuste vanimate hoonete kaitsenõuetes. See, millele ehk varem läbi sõrmede vaadati, on nüüd terava tähelepanu all. Mõned kohalikud võimuorganid on asunud eemaldama hoonete välisilmet rikkuvaid lisaelemente, mille hulka kuuluvad ka tavakonditsioneeride välisseadmed.

Majade välisilmet ei tohiks unustada ka tavahoonete puhul, isegi kui need pole korvamatu ajaloolise ja arhitektuurilise väärtusega vanalinnamajad. INSIDE-seeria annab senisest paremad võimalused ka uuemate hoonete välisilme parandamiseks.

Tähelepanuta ei tasu jätta ka eramaju ja ridaelamuid, kus iga lisadetail on kohe märgatav. INSIDE-seeria puhul on mindud mitut lahendusteed pidi ning välja on töötatud õhuga, kraani- ning mereveega töötavad lahendused. Kasutus- ja paigalduslihtsuse tõttu vaatleme neist siinkohal täpsemalt vaid õhul töötavaid lahendusi.

Õhul töötavad seadmed jagunevad kaheks. Esimesed on seadmed, mille siseseade ja kondenseeriv seade on kokku ehitatud ning paigaldatakse ühes tükis seinale või seinanišši. Teised on konditsioneerid, mille siseseade ja kondenseeriv seade asuvad eraldi ning on omavahel ühendatud sarnaselt tavakonditsioneeriga. Vahe on siin vaid selles, et erinevalt tavalistest välisseadmetest paigutatakse kondenseeriv seade siiski ruumi ning peidetakse maja mõnda varjatud kohta, nagu pööningule, ripplae peale, isegi kapi taha. Väljast jäävad näha vaid kaks ventilatsiooniresti.

Seadmed on üsna hooldusvabad. Miinuspoolele jääb seadmete jahutusvõimsuse piir, mis õhul töötava seeria puhul on kuni 2872 W. See tähendab,

et seadmed sobivad eelkõige väiksematele kontoritele või korteritele-majadele.

Teine miinus on hind. Kui seinale paigaldatavate tavakonditsioneeride hinnad on 5000-16 000 krooni, siis INSIDE-seerial 28 000-33 000 krooni (hinnad käibemaksuga). Vaata lisaks ka: www.airmate.ee

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt