200-meetrine madu võib lahendada energiakriisi

07. juuli 2008, 18:38

Anaconda, 200 meetri pikkune seade, mis
kogub lainetest energiat, võib olla tulevikus üheks lahenduseks
energiakriisile.

Southamptoni ülikooli ja ettevõtte Checkmate Seaenergy poolt loodud laineenergia generaator on põhimõtteliselt 7 meetri laiune kummist toru, mis on täidetud veega. Lained panevad merepõhja kinnitatud toru lainetama, saadud energia rakendatakse toru otsas asuvas väikses turbiinis elektri tootmiseks. Toodetud elekter saadetakse väikese kaabliga tagasi maale, kirjutas Green Daily.

Anacondal on võrreldes teiste taastuvatest allikatest energiat koguvate seadmetega loojate sõnul mitmeid eeliseid. Näiteks on selle vastupidavast kummist valmistatud seadme hooldamine palju lihtsam kui tuuleturbiinide hooldamine.

Üks Anaconda suudab hinnanguliselt toota elektrit mõnesaja majapidamise jaoks. Kui edasised katsetused osutuvad edukaks, võivad juba viie aasta pärast käiku minna sadadest seadmetest koosnevad merealused energiapargid.

Vaata videot Anaconda tööpõhimõttest siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2008, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing