Mägus: ühised tegevused võiks anda kasu kõigile

09. juuli 2008, 12:03

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL)
juhatuse esimehe Feliks Mägusa sõnul konkureerivad kõik kolm Balti riiki samade
turistide nimel, kuid ühised tegevused ja ühine turundus võiks anda tema
sõnul kasu kõigile.

Täna ja homme kohtuvad Pärnus Eesti, Läti ja Leedu hotellide ja restoranide alaliitude juhatuste liikmed arutamaks ühiseid turundustegevusi ning kujundamaks seisukoht nii majutusteenuse kui ka restoraniteenuste käibemaksu määra osas.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) juhatuse esimees Feliks Mägus märkis, et üheks huvitavamaks teemaks kujuneb kohtumisel kindlasti võimalik majutusteenuste käibemaksu määra tõstmine Eestis ja restoranide käibemaksu määra alandamine Euroopa Liidu riikides, teatas EHRL oma pressiteates.

„Asi on selles, et Euroopa Liit lubab oma liikmesriikidel alates 2011 aastast kehtestada lisaks majutusteenustele madalamat käibemaksumäära ka restoraniärile, kuid iga riik peab selle ise määratlema. Mõistagi lähevad sellega kaasa paljud Euroopa riigid ning kui tahame püsida konkurentsis, siis peame ka Baltikumis suutma seda seaduslikku võimalust ära kasutada,“ ütles Mägus.

Hotellis Strand toimuval kahepäevasel koosviibimisel tulevad arutusele ka ühised turundustegevused ning hotellide klassifitseerimisega seonduv. „Olgugi, et kõik kolm Balti riiki konkureerivad samade turistide nimel, saame me ka selgelt aru, et ühised tegevused ja ühine turundus võiks anda kasu kõigile,“ märkis Mägus. „Meie eesmärk võiks olla näiteks see, et ükskõik millisesse Balti riiki reisiv välismaalane näeks Baltikumi ühtse põneva tervikuna ja püüaks külastada võimalusel kõiki kolme riiki, näha meie sarnasusi ja erinevusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2008, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing