Video: Tantsiv mees vallutab internetti

09. juuli 2008, 11:00

Internetti üles riputatud videote
edetabelit pole olemas. Kui selline tabel aga eksisteeriks, paikneks
absoluutsele tipule väga lähedal nelja ja poole minuti pikkune video tantsivast
mehest, mida praeguseks, vaid mõni nädal peale ülesriputamist, on Youtube’is
vaadatud ligi viis miljonit korda.

Nime „Tantsimas” („Dancing”) kandev videolõik näitab lühikesi pükse ja matkasaapaid kandvat pikakasvulist meest esitamas tantsu, mis kõige leebema hinnangu järgi on kummaline. Tantsijaks on 31-aastane Matt Harding, kes naeratades ja kareldes ilmub vaatajate ette 69 erinevas paigas, muuhulgas Indias, Kuveidis, Bhutanis, Tongal, Timbuktus ja Madagaskaril, kirjutas International Herald Tribune.

Mõnedes lõikudes tantsib Harding üksinda, kuid enamasti liitub temaga ka teisi: Lõuna-Aafrika tänavalapsed, Uus-Guinea buðmanid, India kõhutantsijad, Tokyo ettekandjad, rõõmsameelsed linnakodanikud Pariisis, Madridis ja Montrealis ning isegi leemurid Madagaskaril.

„Tantsimas” on paljuski peaaegu täiuslik internetikunsti väljendus: see on lühike, meeldivalt veider ning nii minimaalse sisuga, et võimaldab erinevaid tõlgendusi. See võib näiteks näidata kogu maailma inimeste sarnasust ja tekitada ühtekuuluvustunde. See võib näidata, kui eriilmeline ja kaunis on maailm. Samas ei pruugi sel olla ka mingit tähendust – lihtsalt üks naljakas mees tantsimas.

Ükskõik, kuidas videolõiku ka tõlgendada, ei saa seda vaadata ilma ennast lõpuks pisutki rõõmsamana tundmata. Haarava ja kummitusliku taustamuusika autoriks on Hardingi sõber Gary Schyman, kes kirjutas viisi Rabindranath Tagore sõnadele. Kuidas leida aga laulja, kes valdaks bengali keelt? Loomulikult interneti vahendusel - laulu esitaja, Bangladeshist pärit 17-aastase Palbasha Siddique, leidis Hardingi tüdruksõber YouTube’ist.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 08:45
Otsi:

Ava täpsem otsing