Kõva möll Arco Vara aktsiate ümber

Tõnis Oja 11. juuli 2008, 00:00

Viimastel päevadel on käinud kõva möll alla nimiväärtuse langenud Arco Vara aktsia ümber.

Teisipäeval sai teatavaks, et ärimees Toomas Tool on omandanud enam kui viis protsenti ettevõtte aktsiatest. Päev hiljem sooritati kauplemispäeva algul kaks suurtehingut hinnaga 9,23 krooni aktsia, mille käigus vahetas omanikku 3,1 miljonit väärtpaberit. Pärast seda lendas kinnisvarafirma aktsia hind kaheksa ja poole protsendi võrra ehk 10,01 kroonini, millele järgnes eile langus.

Arvan, et Toomas Tool ei piirdu Arco puhul pelgalt viieprotsendilise osalusega (tegelikult on juba praegu teada, et Tooli omanduses on vähemalt 6,5 protsenti, sest talle kuuluval Freier Projektil on 1,2 miljonit Arco Vara aktsiat). Ma ei imesta, et nende suurtehingute taga on Tool, ja võib selguda, et salapärasele kinnisvaraärimehele kuuluv Arco Vara osalusprotsent on kahekohaline. Pole isegi välistatud, et see algab numbriga kaks.

Detsembris kirjutasin siinses kommentaaris, et ettevõtte asutaja Arti Arakas mõtleb ettevõtte võimaliku müügi peale ning seetõttu võib aktsia hinda tõsta vaid ime. Nõukogu juht Richard Tomingas reageeris sellele kirjaga, milles väitis, et artikkel on eksitav ja annab investoritele vale signaali. Tervikuna pole ettevõte küll müüki läinud, aga suuromanikust asutaja hakkas osalust likvideerima esimesel võimalusel ja aktsia hind on tollest ajast kukkunud üle 50 protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing