Kristallides sillerdav muusika Siberi avarustest

Kersti Inno 11. juuli 2008, 00:00

Instrumendid on valmistanud eritellimusel Saksa meister Sascha Reckert. Vladimir Popras mängib 26 klaastorust koosnevat verrofoni, Igor Skliarov 36 klaaspokaalist ehitatud klaasharfi ja Vladimir Perminov paaniflöödi eeskujul valmistatud klaasflööti.

Hoolimata üsna tavatutest instrumentidest loovad trio liikmeid tõelisi muusikalisi šedöövreid. Kristalli kõla kasutatakse eri ajastute ja stiilide muusika interpreteerimisel.

Harvaesinevas ja mittestandardses ettekandes kõlavad seaded populaarsetest meloodiatest Boccherini, Tšaikovski, Chopini, Vivaldi ja teiste muusikaajaloo suurkujude loomingust, aga ka spetsiaalselt klaasinstrumentidele kirjutatud teosed Mozarti, Shnaubeldti, Glinka sulest.

Saladuslik, õrn klaasikõla võimaldab näidata tuntud meloodiaid uuest vaatepunktist, see avab klassikalisi muusikapalu hoopis teises võtmes.

2001. aastal loodud ansambel Crystal Harmony on esinenud Venemaal, Jaapanis ja paljudes Euroopa riikides. Märkimisväärset edu on saavutatud rahvusvahelisel muusika- ja tulevärgifestivalil Šveitsis, festivalil Glass-strasse Münchenis, samuti Veneetsia karnevalidel.

Šveitsi väljaanne L' Express Neuch?tel kirjutab järelkajana kontserdile: "Kiire ja täpne tants muusikute võlukätel, liueldes lugematute pokaalide vahel, on lausa hämmastav! .... Laitmatu omavaheline koordinatsioon allub justkui nähtamatule dirigendile."

Eestisse jõuab ansambel koostöös Nava Talu peremehe Jaak Kõdariga, kes avastas kummalistel instrumentidel mängivad muusikud mõne aasta eest Salzburgis. Kristallinstrumentide trio annab Eestis seitse kontserti, millest üks - heategevuskontsert - toimubki Nava talu laval Viljandimaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing